Back to top
  • Az Easter Course olyan ifjúsági vezetőknek a találkozója, akik az European Fellowship valamelyik szervezetében tevékenykednek, munkálkodnak. Az egyhetes tevékenység önkéntes koordinátorokat, ifjúsági vezetőket gyűjt egybe, akik közösen tanulnak, fejlődnek, játszanak. Remek lehetőség arra, hogy nemzetközi kapcsolatok épüljenek, a fiatalok pedig egymás tapasztalataiból, élményeiből fejlődhessenek, tanulhassanak. 

  • 2017. december 10-én Székelyudvarhelyen, a volt Szombatfalvi Református Egyházközség templomában ismét lehetőség kínálkozott az adventi elcsendesedésre, az ünnepre való előretekintésre, hiszen itt szervezték meg immár 4. alkalommal a  Székelyudvarhelyi Várom az Urat Adventi Keresztyén Zenefesztivált. Az együttesek bizonyságtétele mellett igei gondolatok, áhitat, valamint elgondolkodtató történetek segítették felfedezni az advent üzenetét, lényegét. A délután folyamán négy meghívott lépett fel, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusa, a Szike, a Serefifi, valamint a Fundamentum.

  • Tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Várom az Urat adventi keresztyén zenefesztivált szombaton, december 9-én az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége. A kolozsvári Auditorium Maximumban tartott rendezvényen öt kórus és ifjúsági zenekar fellépése gazdagította a programot, alkalmat adva az elcsendesedésre, megteremtve az ünnepi hangulatot, hogy lélekkel telve várhassa minden résztvevő a közelgő karácsonyt. Az alkalom egyben a reformációi emlékév záróeseménye is volt, hiszen tavaly adventkor a Marosvásárhelyen szervezett zenefesztivállal nyitották meg a jubileumi ünnepek sorát.

  • Aki 2017. november 24-én délután Székelyudvarhelyen, a Küküllő Szálloda mellett haladt el, nagy nyüzsgésre figyelhetett fel: a terembe folyamatosan érkezett az elegáns vendégsereg, aki izgatottan várta az Önkéntes Gála kezdetét.

  • Tizenötödik alkalommal szervezték meg Kolozsváron az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének (IKE) Országos Bibliaismereti Vetélkedőjét, november 11-én, szombaton. A vetélkedő egyházkerületi, döntő szakaszán azok, a már konfirmált fiatalok vehettek részt, akik továbbjutottak az egyházmegyei szakaszon.

Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Blog

Mintha mások jobban tisztelnék az életem, mint én. Vagyis hogy ők tisztelik. Vacak egy társalgási téma vagyok.” (Esterházy Péter)

Az életet a változásokban tapasztaljuk meg.” (Richard H. Thaler)

Az élet soha nem biztos. Nincs garancia. (...) És ha minden lépés előtt biztosra akarunk menni, akkor talán sose lépünk.

(Dr. Csont c. film)

ELÉRHETŐSÉG

Mócok (Motilor) útja, 84 szám
Kolozsvár (Cluj Napoca),400370

+40 264 598 050
+40 744 670 769