Back to top
  • Szombaton, a sport nevében Nagygalambfalván és Kisgalambfalván 11 egyházközség mintegy 100 fiatalja találkozott. A Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye által szervezett III.Egyházmegyei Ifjúsági Sporttalálkozó Kántor Csaba esperes rövid áhítatával kezdődött, amelyeben kiemelte a kegyelem gondolatát és annak a református hitben való fontosságát, főleg a reformáció 500. évfordulójára való tekintettel.

  • A dániai Easter/EuroCourse egy hetes tanfolyamára 2017. április 9-én, öten indultunk Erdélyből az IKE képviseletében. Børkop városa mellett volt a szállásunk, az FDF Szervezet helyi táborában. A szobákban más-más országokból voltunk beosztva, így több lehetőségünk volt beszélni egymással, és jobban megismerni új barátainkat, valamint gyerek/ifjúsági programjaikat, különböző tapasztalataikat. Összesen kilenc országból voltunk jelen a kurzuson: Belgiumból, Dániából, Finnországból, Indiából, Magyarországról, Máltáról, Izlandról, Szlovákiából és mi Erdélyből. 

  • A #refo500-as sorozatot januárban indítottuk, azzal a céllal, hogy fiatalos, izgalmas, mozgalmas események, apró megmozdulások által a fiatalok nyelvén szóljunk a reformációról, ennek fogalmáról, jelentéséről, fontosságáról.Az eseményeket az 500-as szám köré építettük, és havonta szervezzük meg őket, Kerületünk egy-egy gyülekezetében, helyszínén. A sorozatot a marosvásárhelyi Égjen a láng újévi keresztyén zenefesztivál nyitotta, ahol 500 igét 250 lufira kötve engedtünk le a közönségbe, azzal a megjegyzéssel, hogy mindenki adjon egy igét tovább.

  • Ha az IKE-re gondolunk, akkor nem vonatkoztathatunk el attól a ténytől, hogy ennek szerves része az önkéntes munka. Ehhez viszont az kell, hogy folyamatosan új generációt neveljünk rá az ifjúsági és önkéntes munkára. Ezért egyik legfontosabb programunk közé tartozik az MKT is, azaz a munkatársképző tanfolyamunk, ahol fiatalokat vezetünk rá az önkéntessé válás útjára. Tesszük mindezt úgy, hogy beszélünk nekik Istenről, magunkról, munkáról, szervezésről, problémákról, megoldásokról, élményelről, ismeretekről, tapasztalatokról. 

Eseménynaptár

h k sze cs p szo v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Programok

máj 25
Segesvár
júl 9

Fiatalon nyelvet tanulni csak játékosan, élvezhetően lehet.

Algyógy
júl 18
Tusnádfürdő
júl 25

Ha jártál már Csillagponton, néhány dolog ismerős lesz, de idén is sok újdonsággal találkozhatsz.

Debrecen

Blog

"Ebben az életben egy a fontos: az ember ne felejtsen el rácsodálkozni a dolgokra és ne is lepődjön meg semmin." Natalija Nyikityina

"Bukott író, bukott élet. Szeretem ezt a szót: bukott. Az emberi élet beteljesülése maga is bukás." Amelie csodálatos élete c. film

"Az egyetlen érték, a bázis: az élet. A többi mind ebből az egyből következik. Használd ki életedet." Hamvas Béla

ELÉRHETŐSÉG

Mócok (Motilor) útja, 84 szám
Kolozsvár (Cluj Napoca),400370

+40 264 598 050
+40 744 670 769